sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

5 vinkkiä maratoniin valmistautumisessa


Koska tuleva Hampurin maraton 17.4 on järjestyksessään jo kahdestoista maratonini tai sitä pidempi tempaisu, ajattelin jakaa teille kaikille lukijoille tärkeät viisi vinkkiä. Nämä asiat olen kokenut erinomaisiksi, jopa välttämättömiksi. Kannattaa siis lukea vinkkini tarkasti ja painaa ne muistiin. Vinkit eivät ole sukupuoliriippuvaisia.

1. Todisteet

Jos et julkaise SoMessa kuvia juoksustasi, ei juoksua tapahtunut. Pelkkä teksti ei riitä todistamaan suoritustasi ja kuva saa sitä paitsi tutkitusti enemmän tykkäyksiä Facebookissa. Kukaan ei kuitenkaan ole kiinnostunut hikisestä, kirkkaanpunaisesta naamastasi, joten ota maalintulokuva aina ENNEN juoksua. Voit teeskennellä, että se oli otettu juoksun jälkeen. Hymyile, halaa kaveriasi ja näytä voitonmerkkiä. Läpi menee. 

2. Vaatteet osa 1

Nyt on mikrojuoksushortsien kevät. Ne näyttävät hienoilta susirajassa, kun takana juoksevat jännittävät, pysyykö ne pakarat nyt siellä sisällä vai ei. Nämä shortsit ovat myös avain monen keski-ikäisen jantterin juoksuennätyksiin, kun hyviä näkymiä seuraamalla ylittää mielikuvituksensa lisäksi monia muita esteitä. Näitä kyseisiä mikroshortseja on nyt kaupat pullollaan. Ne jopa kuulostavat hienoilta, mik-ro-short-sit. Tulee seksikäs pöhinä, kun niitä kaupassa hiplailee. Kerran muuten yksi nimeltämainitsematonblondi osti sellaiset ja lähti juoksemaan maratonia. Siinä viidentoista kilometrin kohdalla sisäreidet huusivat vaseliinia ja kolmenkympin kohdalla tunsit - tai siis se tyttö tunsi - kudosnesteiden valuvan pitkin sisäreisiäsi kohti vapautta. Mutta juoksussa seksikkyys tulee AINA ennen hyvää oloa, joten valitse mikrojuoksushortsit. 

3. Ilmeet

Harjoittele hyvissä ajoin ilmeitäsi peilin edessä. Suurimmissa juoksutapahtumissa on myös virallisia kuvaajia, joten voit tapahtuman jälkeen ostaa itsestäsi juoksukuvan jopa kolmellakymmenellä eurolla. Haaveilet onnistuneesta kuvasta koko juoksun ajan. Kuinka kehystät sen, laitat sen työpöydällesi tai makuuhuoneeseesi. Kuinka näytät sitä naapurin Teijalle tai asetat sen sivupöydälle heti joulukinkun taakse, jotta mahdollisimman monen sukulaisesi silmäpari tavoittaa supervoimasi. Se kuva tulee määrittelemään minuutesi seuraavaan maratoniisi asti. Sitä paitsi työkaverisi käyvät kuitenkin katsomassa kuvat tapahtuman nettisivuilta, joten PANOSTA. 


Ei siis näin.


Vaan näin.
Kun näet kuvaajan, pysähdy ja poseeraa.
Laita leuka rintaan 
ja näytä niin seksikkäältä kuin 
märkäpuvussa tai mikrojuoksushortseissasi voit ylipäätään näyttää.

4. Vaatteet osa 2

Sekä paitasi että kenkiesi merkki, laatu tai istuvuus ovat ihan samantekeviä. Kunhan ne sointuvat mikrojuoksushortsiesi väreihin. 

5. Valmistautuminen ja palautuminen

Maraton on pitkä matka, mutta sekä äitiys että avioliitto ovat vielä pidempiä matkoja. Siksi maratonille kannattaa lähteä mahdollisimman kauas. Itse valitsin kohteeksi tällä kertaa Hampurin, johon lentoni lähtee jo kolme päivää ennen maratonia, koska jalat jäykistyvät todella helposti noinkin pitkällä, lähes mannerten välisellä lennolla. Maratonin jälkeisenä päivänä lennän Tukholmaan, jossa välilaskuni kestää neljä päivää. Tiedättehän nämä halpalentoyhtiöt... 

4 kommenttia:

 1. Kiitos illan nauruista! Mä keskitynkin nämä kolme vikaa viikkoa ennen maratonia täydelliseen poseeraukseen mikroissa.

  Voi raukkaa jos ja kun joudut lapsiperheellisenä olemaan noin pitkään maratonmatkalla ;)

  Tsemppiä Hampuriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ja lupaan, että mikroposeerausten harjoittelu kannattaa! Viimeistään joulupyödässä huomaat sen. Ja kiitos tsempeistä, yritän kestää ikävän ;)

   Poista
 2. Juuri näin! Itse näin naisena laitan lisäksi ennen juoksua sekä tukan että naaman kuntoon - mitä sitten, että tukkani lätistyy märiksi rievuiksi ensimmäisen viiden kilometrin tai viimeistään ekan vilvoittavan suihkun jälkeen ja meikkivoide ja hiuslakka valuvat yhteisvoimin silmiä kirveltämään. Näytinpä hyvältä, ainakin lähdössä...;)

  VastaaPoista
 3. Selvästi olet sisältänyt tärkeimmät pointit :D Aivan loistavaa! Hikisiltä kasvoilta valuva meikkivoide on jotain niin liikuttavaa...

  VastaaPoista