tiistai 23. helmikuuta 2016

Kun treenit ei mene putkeen.


Helmikuu on ollut aikamoinen kuukausi. Ensin Kahvakuula oli lähes viikon korkeassa kuumeessa ja öisin tuli valvottua. Sitten sain itse saman taudin. Sen jälkeen Mörököllille tehtiin rutiinileikkaus, josta päälle pätkähti pitkä sairausloma ja nostokielto. Tämä vaati itseltäni hieman enemmän osallistumista 4veen tarhakuljetuksiin, joka taas söi aamutreeneihin tarkoitetun ajan. Kun elämä jo kaikilla voitti, päälle tuli vatsatauti, jossa olin viisi päivää. Tauti on nyt voitettu, mutta kropan energiat ovat edelleen vähissä ja pienetkin ponnistukset väsyttävät.

Tässä kuussa väliin on jäänyt niin monta treeniä, että en ole jaksanut niitä edes laskea. Vielä joitakin kuukausia sitten olisin ollut henkisesti hermona. Miten käy huhtikuun Hampurin maratonin? Viimeisestä uintitreenistä on jo ihan liikaa aikaa? Miksi juuri, kun sain pyörätreenit toimimaan?

Tiedättekö mitä? Tällä kertaa mulle on ollut ihan se ja sama, kuinka monta treeniä on jäänyt väliin.

Viime aikona on tapahtunut paljon. Uutisia syövistä, vakavia sairauksia, kuolemantapauksia. Reilu viikko sitten olin vieressä, kun eloton 2-vuotias elvytettiin takaisin elämään. Toiset joutuvat elämään jatkuvassa pelossa läheistensä tai oman terveydensä puolesta. Ja minä muka stressaan jostain väliinjääneestä uintitreenistä, koska olo oli flunssainen?

Minkä takia haluaisin riskeerata oman terveyteni tai jaksamiseni? Minkä takia suorittaisin elämää päivästä toiseen, jos siihen ei ole fyysisiä tai henkisiä voimavaroja? En riskeeraa, en suorita - enää.

On aika sairastaa, on aika pitää huolta, on aika levätä.

Ja tiedättekö vielä mitä? Hampurin maraton menee hyvin. Juoksen sitten enkkani tai en, en ole yhtään sen parempi ihminen. Avainsana hauskanpito. Uimaan pääsen varmasti loppuviikosta ja pyörätreenit toimivat muutaman kerran jälkeen entisesti. Tämä oli ainoastaan yksi kuukausi elämästäni, joka ei mennyt treenien kannalta halutusti. Mutta hermoilemalla menetetystä treeniajasta tai kiristelemällä hampaita tulevista kisoista, en olisi saanut kuitenkaan tähän kuukauteen yhtään ylimääräistä treenikertaa. Pääasia, että meillä kaikilla on kaikki hyvin.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti