torstai 11. huhtikuuta 2013

Kun treenataan, treenataan.

Eilen tein toisen Janne Holmenin suosittelemista maratonille valmistavista harjoituksista. Tavoite oli juosta 3-4 x 5km puolimaratonvauhdilla. Ensin jouduin vähän miettimään vauhtiani. Olen juossut puolimaratonin syyskuussa aikaan 1.39.52 ja silloin keskimääräinen aika kilometrille oli 4.45min/km. Nyt varmaan pystyisin parempaan, joten ajattelin nostaa temmon 4.36min/km ja aloittaa 3 x 5km.

Aikaisin aamulla oli kävelytiet Vaasassa jäässä, joten suunnistin jälleen juoksumatolle. Lämmittelin pari kilsaa ja ampaisin matkaan. Alku oli jälleen takkuista, kuten aina. Ensimmäiset viisi kilsaa meni kuitenkin aika helposti ja palautukseksi kävelin matolla puolisen kilometriä. Myös seuraava vitonen kulki ensimmäisen tavoin suhteellisen helposti. Varsinkin, kun kello oli vasta kahdeksan aamulla. Ennen viimeistä vitosta vedin henkeä muutaman minuutin (kävin vessassa, sisällä juoksemisen parhaita puolia) ja lähdin matkaan. Tunsin itseni jo väsyneeksi, mutta pystyin silti samalla juttelemaan parin kilsan ajan viereisellä matolla matkaa taittaneen tuttavan kanssa. Viimeiset kolme kilometriä meni yllättävän helposti, joten olin todella tyytyväinen harjoituksen jälkeen. Matkaa tuli lämmittelyn kanssa 17km ja ensi viikolla juoksen 4 x 5km. Ihan vaan kiusaksi kropalleni, joka haluaa pistää syksyllä puolimaratonin ennätyksen komeasti uusiksi.

Kohta menen pitämään luentoa syvien lihasten toiminnasta laihdutuskurssilaisille ja luennon päätteeksi vedän pitkästä aikaa ryhmälle tunnin Pilatesta. Vasta huomenna jatkuu juoksutreenit.

Jos joku on halukas lähtemään sunnuntai-aamuna 3h lenkille vauhtina 10km/h, ilmoittauduthan välittömästi. Myös lyhemmät osallistumiset huomioidaan eli voin vaihtaa kaveria vaikka tunnin välein :)

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti