tiistai 9. huhtikuuta 2013

Päätöksien aika.

Mulla on koko ajan kiire. Alan kypsyä tähän kiireeseen. Viime lauantaina olin Janne Holmenin treenipäivässä, jossa hän peräänkuulutti treenauksessa määrän korvaamista laadulla. Sulattelin Jannen oppeja pari päivää ja mietin. Mennyt vuosi äitiysloman jälkeen on ollut oman paikkani etsimistä työelämässä. Kaikki on mennyt yli odotusten, mutta nyt on päätöksien aika. Nyt on aika vetää työnteolle rajat. Nyt on aika vetää juoksemiselle rajat. Aika ajatella Kahvakuulaa ja Mörökölliä. Aika arvostaa vapaa-aikaa. Aika luottaa siihen, että pystyn tekemään työni viidessä päivässä ja pitämään joka viikko kaksi vapaapäivää. Ajattelin soveltaa Holmenin ohjenuoraa sekä treeniin että muuhun elämään. Määrän korvaamista laadulla.

Lopetanko siis nyt tämän oman elämäni huippu-urheilun?
Mitäs luulette?

En suinkaan. Vaihdan vain tyyliä. On aika mennä kohti Tukholman maratonia kovalla sykkeellä. Otan käteeni punakynän ja vedän kalenteriini kaksi vapaapäivää jokaiselle viikolle. Tarkennan, kaksi vapaapäivää töistä. Sitten lisään kalenteriini VAIN neljä juoksutreeniä joka viikolle:

1. 12km + 8 x 100m
2. 3 - 4 x 5km (puolimaratonvauhdilla)
3. 12km kiihtyvällä temmolla
4.  30 - 35km (viimeiset 3 - 5km maratonvauhdilla)

Ja näihin treeneihin ei kukaan koske. Ne on ja pysyy kalenterissa. Muut päivät viikossa Fustraan, pyöräilen ja kävelen Kahvakuulan kanssa. Olen siis arjessa aktiivinen. Tämä riittää, sanoo Janne Holmen. Ja minä uskon.
         
Neljästi viikossa juoksua, viidesti viikossa töitä. Määrän korvaamista laadulla. Vähemmän töitä ja enemmän Kahvakuulaa ja Mörökölliä. Ja enemmän nautinnollista elämää. Ja laskin kyllä, että nuo treenit on yhteensä 75km. Kyllä kiitos! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti