maanantai 14. lokakuuta 2013

210 päivää tavoitteeseen.

Vaarojen maratonia suunniteltiin, fiiliksen annettiin kasvaa viikkoja. Maraton juostiin, koettiin ja siitä on nyt melkein palauduttu. Fyysisesti palautuminen vie aikansa, samoin henkisesti. Tämä oli ensimmäinen maratonini, josta ei jäänyt suurempia vammoja tai kiputiloja. Kroppa on edelleen väsynyt, mutta se tuntuu itse asiassa paremmalta kuin ennen juoksua. Tänään hovihierojani Fredrik ihmetteli jopa vasemman nilkkani parantunutta liikkuvuutta. 

Vaaroista jäi mahtavat muistot, mutta henkisesti työstän vielä muutamaa juttua. Jokainen juostu matka nimittäin tunkee konkreettisesti puseron alle. Joka kerta juostessani teen samalla matkan itseeni. Mitä pidempi juoksu, sitä pidempi matka. Vaaroilla ymmärsin, että joudun tekemään tulevien kuukausien aikana muutaman vaikean päätöksen. Muutos on välttämätön. Minun on muututtava, tärkeysjärjestyksien on muututtava ja sisäistä paloa on seurattava rohkeasti. Joskus on mentävä kauas nähdäkseen lähelle. 







Eilen kävin Degerträskillä juoksemassa pari tuntia. Polut olivat täynnä lehtiä ja maasto oli vetisempi kuin pari viikkoa sitten. Juoksemaan siellä silti pystyi erittäin hyvin, joten suosittelen testaamaan ennen lumien tuloa.

Mutta nyt on aika suunnata katse tulevaan ja uusiin tavoitteisiin:
30 viikkoa.
210 päivää (meniköhän tämä nyt oikein?).
10 treeniä viikossa.
Maraton alle 3h 25min.

Tämä vaatii paljon itseltäni. Tämä vaatii paljon läheisiltäni. Tämä vaatii kunnon yöunia. Tämä vaatii päättäväisyyttä. Tämä vaatii kekseliäisyyttä. Vuorokaudessa on vain 24h.


Tänään oli treenipäivä numero 1 / 210. Aloitin kuntosalitreenillä. Tarkoitus on parantaa kropan toimintakykyä ja ylläpitää lihasvoimaa. Kuntosalitreenini pohjautuu Fustraan ja pääpaino on vartalon takaosan lihaksissa. Olen myös palkannut Mörököllin Fustra Personal Trainerikseni, joten Kölli treenauttaa minua kerran viikossa. Hän ei vielä itse tästä tiedä, mutta lukee varmasti illalla blogiani (puspus, niin määkin susta). Vaikka olen itse Fustra PT, tekee oma PT tarvittavan lisän treeneihin. Sitä treenaa ihan eri intensiteetillä, kun PT vaatii vieressä parastasi ja vielä vähän lisää. Tänään illalla on sitten vuorossa lyhyt palauttava juoksu. I like!

Teen sunnuntaisin yhteenvedon treeniviikostani ja sen toteutumisesta, jotta kaikki te muut oman elämänne huippu-urheilijat pääsette kurkistamaan treeniohjelmaani.


Mukavaa treeniviikkoa kaikille,
Miia  

4 kommenttia:

 1. Hei Miia,
  Tulee olemaan mielenkiintoista ja innostavaa seurata treenejäsi, koska se samalla tsemppaa omissa (huippu)urheilutavoitteissani. Ja on ihan totta, että sitä tekee paljon tehokkaamman treenin kun PT komentaa tekemään vielä lisää siinä vaiheessa kun itse olisi jo antanut itselleen luvan lopettaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sinikka!

   Hienoa, jos saat täältä tsemppiä! Raportteja treeneistä on tulossa ihan kyllästymiseen asti :) Tsemppejä myös sun treeneihin!

   Poista
 2. Tää kuulostaa kyllä niin hyvältä suunnitelmalta. Tarkkaan mietityltä. Täällä odotellaan innolla treeniviikkokoosteita. :) (Pitäis ehkä itsekin palkata PT, niin sais jotain järkevyyttä tähän treenaamiseen.) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö kuulostakin :) Oon ihan innoissani. Sain tämän ohjelman jo kesällä, joten on ollut aikaa asennoitua ja miettiä ohjelman toteuttamista. Tuo jalan rasitusvamma alkaa onneksi helpottamaan, joten uskallan nyt aloittaa ohjelman. Sullekin vaan oma PT :) Tsemppiä Suvi!

   Poista