sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Viikko 1/30.

Ensimmäinen viikko 30 viikon treeniohjelmasta alkaa olla takana. Kymmenen treeniä, joista 6 juoksutreeniä. Aion seurata ohjelmaa orjallisesti, mutta tottakai sitä pitää välillä ottaa omia vapauksia. Tosiasia on, että itselläni on perheen ja harrastusten lisäksi neljä työnantajaa, joten arki on välillä hyvin rikkonaista. Kaikki viikot ovat aikataulutukseltaan erilaisia ja tarkasti rakennetut aikataulut voivat muuttua salamannopeasti. Pyrin ensisijaisesti pitämään kiinni ohjelman juoksuharjoitusten ajankohdista ja tarpeen mukaan vaihtelen omatoimisten treenejen aikatauluja.


Maanantai

Aamulla tein omatoimisen salitreenin. Liikkuvuutta, vähän jalkoja (Vaarojen maratonista oli vasta 9 päivää), yläkroppaa ja keskivartaloa. Illalla kävin juoksemassa Samin kanssa palauttavan viitosen. Chihuahua pisti jälleen parastaan, mutta viitosen meni silti 38min. Sami on hyvä apu, jos ei saa juosta lujaa.

Tiistai

Mäkitreeni. Otin vielä rauhallisesti, koska kroppa ei ollut palautunut täydellisesti Vaaroilta. Tästä treenistä on alempana oma postaus. Yhteensä tuli juoksua 7km.


Keskiviikko

Fustra-treeni. Liikkuvuutta, keskivartaloa, hartian takaosia eli ongelmakohtiani. Illalla surullisen kuuluisa juoksutekniikkaharjoitus, jota sätkiessäni juoksin samalla 6km.


Torstai

Ennen töitä kävin Bodybalancessa. Se tekee kyllä liikkuvuudelle ihmeitä. Illalla oli vauhtileikittelyharjoitus, jonka tein matolla, koska ulkona oli surkea ilma ja yhdeksän jälkeen illalla olen sokerista. Kilometrejä tuli kuusi kappaletta.

Perjantai

Lepopäivä. Ajoin työpäivän jälkeen Vaasasta Tampereelle kera "pirteän" taaperon.


Lauantai

Tämä treeni meni sitten ihan pieleen. Olin juuri lähtemässä 7km:n maratonvauhtiselle lenkille ovesta, kun Garmin (nopeusmittarini) meni pimeäksi. Oli pärjättävä puhelimen Sports Trackerilla. Juoksin alkulämmittelyksi 2km ja sen jälkeen oli siis tarkoitus jatkaa 7km maratonvauhtia. Tämä tarkoittaa 12,35km/h eli 4.51min/km. Alussa vilkaisin pari kertaa Trackeria, että suurin piirtein vauhdissa ollaan. Juoksu tuntui hyvältä ja helpolta. En kuitenkaan jaksanut koko ajan räpeltää puhelinta taskusta, joten päätin jatkaa samalla vauhdilla. Se tuntui hyvältä ja kyllähän mää nyt suurin piirtein sen vauhdin tiedän. Joo, joo. No, lopputulos oli seuraava:


Menin aivan liian lujaa. Aivan liian lujaa. Ja kaiken lisäksi olin aika kaukana majatalostani, kun tarvittavat 7km tuli täyteen. Loppuverryttelyksi juoksin siis kahden kilsan matkan takaisin Mummolaan. 11km oli päivän saldo. Ensi kerralla tiedän sitten paremmin tai sitten en.

Sunnuntai   

Tänään tein aivan fantastisen polkupitkiksen. Tarkoitus oli juosta vain 14km, joten päätin lähteä heti aamusta Tohlopin ja Lamminpään poluille. Ja sieltähän löytyi vaikka mitä! Kiersin ristiin rastiin 1h 40min. Helppoa polkua, vaikeaa polkua, suota, ylämäkiä ja kivoja alamäkiä! Kohta on ohjelmassa vielä Bodybalance, jolla saadaan tämä viikko pakettiin.VIIKKO 1/30 

49km Juoksu
1kpl Kuntosali
1kpl Fustra-treeni
2 kpl Bodybalance

Hyvä fiilis. Aktivoin myös Bodybalance-, Bodyattack- ja Bodypump-lisenssit, joten näemme jälleen jumpissa Wasa Sports Clubilla sekä Keskustan Lady Linellä marraskuun alusta. Hyvä fiilis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti