torstai 24. lokakuuta 2013

Kengät on kivoja.

Koko kesän olen juossut maastossa ja kuntoradalla Inov8 x-talon 190-kengillä. Olen ollut niihin todella tyytyväinen.


Kengät ovat ainoastaan 190 grammaa ja pohja on todella ohut. Mitään tukia niissä ei ole ja varpaille on hyvin tilaa. Kengät toimivat erinomaisesti jopa tiistain vauhtikestävyyslenkillä, jonka juoksin lumisella latupohjalla Laihian kuntoradalla.


Laihian kuntorata on vaan niin mahtava paikka. On jyrkkää ylämäkeä, loivaa ylämäkeä, luonnollisesti myös alamäkeä, tasaista maata ja mikä parasta - pohja on haketta.


Koska olen ollut tyytyväinen Inovin kenkiin ja jalkani rasitusvamma (plantaarifaskiitti) on pysynyt lähes piilossa, tein ratkaisun hankkia Inovin kevyemmät kengät myös täksi treenikaudeksi. En halua enää käyttää tuettuja kenkiä, vaan haluan keventää hieman. Ihan minimalistisiin kenkiin en vielä uskalla lähteä, vaan etenen hiljalleen totutellen.

Ja ovathan nämä kengät hienot! Saanko esitellä: Inov-8 Road 238.

Tänään aamulla pääsin kokeilemaan uusia kenkiäni ensimmäistä kertaa. Kaksi kilometriä lämmittelyksi, sitten 5km maratonvauhtia ja lopuksi kilometri hissukseen. Kengät tuntuivat todella mahtavilta jaloissa! Plantaarifaskiitti ei tuntunut ollenkaan ja näin jälkikäteen jalkaterissä on hyvä fiilis. Näillä kengillä mennään kohti uutta maratonennätystä! JOO!

Tavoitevauhti oli 12.35km/h, joten tällä kertaa meni melkein nappiin. Nämä maratonvauhtiset eivät nyt ole itselleni ihan aamulenkkikamaa, mutta oli pakko päästä testaamaan uusia kenkiä heti aamusta.

Mukavaa päivän jatkoa kaikille!
Miia


    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti