tiistai 22. heinäkuuta 2014

Elämäntapana raakavegaaniravinto.

Kuten osa lukijoista on huomannut, olen muuttanut ruokavaliotani viime kuukausien aikana. "Elämäntapa raakavegaani" on herättänyt paljon positiivista kiinnostusta. Tulevaisuudessa aion kertoa blogissani enemmän myös tästä elämäni osasta sekä jakaa reseptejä.


Appelsiini-passionhedelmäraakakakku.

Kiinnostukseni raakaravintoa kohtaan heräsi jo vuonna 2009. Seinäjokelainen "Hellaton kokki" Mea Salo teki minulle ravinto-ohjelman, mutta tuolloin en ollut vielä valmis tähän elämäntapamuutokseen.   Pelkkä eläminen vaati tuolloin aivan liikaa energiaa. Ajan myötä ajatus kypsyi teoiksi ja teoista syntyi uusi elämäntapa. Hiljalleen, lähes itsestään. Terveydellisistä syistä jätin ensin maitotuotteet, sitten viljat. Jonkin ajan kuluttua tajusin, että en tarvitse enää lihaa. En vain halunnut syödä sitä enää.    


Puolukka-smoothie.

Haasteita raakavegaanin arkeen mahtuu yllin kyllin. Juokseminen, matkustelu, kiire ja muun perheen ruokailut eivät helpota aterioiden valmistusta tai raaka-aineiden hankkimista. Kotona homma sujuu jokseenkin hyvin, mutta kodin ulkopuolella on välillä haasteellista. Kohtaan kuitenkin kaikki haasteet positiivisella asenteella ja maalaisjärjellä. Mielummin syödään sitä mitä on saatavilla kuin jätetään kokonaan syömättä.  


Ituja, kiiviä, mansikoita, herneitä, granaattiomenaa.

Haaste on myös juoksukilpailut. Kuinka valmistautua ultramatkalle raakaruokavaliolla? Niinpä. Sanoppas se. En minäkään tiedä, mutta kokeilen. Mielenkiinnolla, mutta järki päässä. Opetellen, tietoa hakien, innostuneena. Välillä raakuudesta on luovuttava, mutta ei tämä ole niin vakavaa.


Vihersmoothie aamupalaksi.
Pinaatti on ihan ykköstä.


Raakavegaaniproteiiniballseja.


Välipalaksi.


Limeraakakakkua cashew-pähkinöistä. 

Raakaruokavalio tai ei, nauttikaa luonnonantimista. Mustikoita, mansikoita, kirsikoita, vadelmia. Värejä, makuja, uusia kokemuksia. Antakaa ravinnon tuoda teille energiaa, ei viedä sitä. 

Aurinkoista tiistaita,
Miia

1 kommentti:

  1. Kiinnostavaa! Mua kiinnostaa kans raakaruoka hurjasti. Nyt ollaan varmaan kolmisen vuotta juotu aamusmoothiet. Teen usein helppoja raakajälkiruokia, mutta pikkihiljaa opettelen enemmän. Näin imettävänä ja kolmen lapsen kanssa meinaa vaan arki olla aina aika kiireistä.

    Mean kurssi taisi pari vuotta sitten olla Vaasa opistolla. En päässyt sinne silloin, mutta olen toivonut sitä monta kertaa uudestaan. Vielä ei ole toive toteutunut.

    VastaaPoista