lauantai 12. tammikuuta 2013

Ärsytyskynnys ylittyi.


Miksi on naisia, jotka automaattisesti ajattelevat, että mies on kyvyiltään ja osaamiseltaan selkeästi pätevämpi? Tätä kysymystä olen monesti miettinyt. Tuo ajattelutapa on sama kuin sitä pissaisi omaan pesäänsä.

Mies on mies ja nainen on nainen. Halutessaan mies perheessä voi tehdä perinteisiä miestenjuttuja kuten vaihtaa lamppuja ja porata reikiä seiniin. Halutessaan nainen perheessä voi tehdä perinteisiä naisten juttuja kuten siivota rätillä tiskipöydän kaksi kertaa tunnissa ja pyyhkiä pölyjä. Tai sitten mies perheessä voi tehdä halutessaan perinteisiä naistenjuttuja tai nainen perheessä voi tehdä perinteisiä miestenjuttuja. Tai olla tekemättä. Tai eihän tähän edes perhettä tarvita. Summa summarum: Ihan sama kuka tekee mitä tekee ja jos ei tee, sekin on mulle yksi lysti. Ei paljoa kiinnosta ja tämä on jokaisen suhteen ihan oma roolitus.

Mutta palatakseni ensimmäiseen kysymykseen. Monet naiset vaativat barrikaadeilla tasa-arvoa, kun puhutaan palkasta tai kotitöistä, mutta työelämässä edes omaa osaamista tai puhumattakaan muiden naisten osaamista, ei kyetä arvostamaan miehien rinnalle. Ymmärrän, jos mies valitaan paremman pätevyytensä ansiosta, mutta olen kohdannut tapauksia, joissa naisen pätevyyttä ei edes mietitä, koska miestä pidetään automaattisesti pätevämpänä NAISTEN taholta. Vai onko kyseessä ainoastaan kateus?

Jos me naiset emme usko omiin kykyihimme, kuka uskoo? Jos me emme usko itseemme, kuka uskoo? Jos emme ala uskomaan myös muiden naisten kykyihin olla päteviä, saamme tulevaisuudessakin tapella hiekkalaatikolla, kun pätevät miehet vievät työpaikat ja ylennykset neniemme edestä ilman, että edes haastamme heitä omalla osaamisellamme. Ja jos kyse on kateudesta, voi hohhoijaa. Sitten kannattaa tehdä se kakkonenkin sinne omaan pesään.

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti