perjantai 20. syyskuuta 2013

14 päivää Vaaroille ja tonniviissataa rikki.

Kuluneen viikon piti olla se kova viikko. Tarkoitus oli juosta pitkään ja paljon. Elämällä oli kuitenkin jälleen kerran muita suunnitelmia kohdalleni, joten vietin koko menneen viikon flunssassa. Kurkku oli sen verran kipeä, että en edes unelmoinut lenkkeilystä. Pääasia on kuitenkin, että pääsen 14 päivän päästä Kolin Vaarojen maratonin lähtöviivalle täysin terveenä.

Muuten valmistelut Vaaroille menevät omalla painollaan. Ensin ajattelin ostaa Kolille uuden juoksupaidan, joka sopisi kenkieni punaiseen väriin. Sitten halusin myös tilata uudet kompressiosäärystimet, jotka sopisivat sekä kenkien että uuden paidan väriin. Sitten päätin olla haluamatta kumpaakaan ja mennä vanhoilla juoksukamoilla. Sitten taas halusin sen paidan ja ne säärystimet. Jälleen kerran olen elämälle kiitollinen, että ongelmani ovat tätä luokkaa.  

14 päivää Vaaroille. Ajatus maistuu hyvältä, ajatus maistuu odotukselta ja odotus laittaa hymyilemään.  

Eilen menin töihin aamuseitsemäksi, joten päätin juosta työmatkat. Matkaa on reilu 7km suuntaansa eli työmatkoista saa oivan treenin. Yleensähän juonnan iltapäivälähetystä, mutta tällä kertaa oli aamuhuki. Aamulähetykset on erilaisia. Pidän niistä. Studio on hiljainen ja tunnelma hieman unelias. On mukavaa kuvitella, että ihmiset juovat aamukahvejaan ja valmistautuvat töihin kuunnellen Radio Vaasaa. Tavallaan sitä yrittää tehdä mahdollisimman monelle hyvän mielen tulevaksi päiväksi.

Tänään kävin aamulla juoksemassa vielä 5,9km. Ainoastaan siksi, että tämän vuoden kilometrit pääsivät lukemaan

TONNIVIISSATAA.

Kantapäävaivan aiheuttamien telakoiden ja alkuvuoden sairasteluiden jälkeen olen näköjään pääsemässä suhteellisen helposti vuoden 2013 kilometritavoitteeseen, joka on 2000km. Taidan palkita itseni sillä uudella juoksupaidalla, joka sopii maastojuoksukenkien väriin. Tai en. En nyt oikein tiedä. Hankalaa.


1 kommentti:

  1. Wow, 1500! Ja 2000 kilometrin vuositavoite. Aika hurjia lukuja.

    Mulla tuli torstaina täyteen 700km ja tänä vuonna ois tarkoitus kipittää 1100, viime vuonna kun meni tasan tonni. Tää syyskuu on ollut tosi rikkonainen ja heti tulee sellainen fiilis että tavoite karkaa vaikka oikeasti jokainen kuukausi on yhtä tärkeä eikä yks vähän heikompi kuukausi mitään vielä romuta. Loppuvuosi pitää kyllä mennä tasaisesti 30-35km viikkoja.

    Joskun ihan naurattaa omien juoksu"ongelmien" taso, sitten muistaa jonkun hetken kun on ollut ihan oikea ongelma päällä ja onkin taas ihan tyytyväinen siihen mitä nyt on :)

    VastaaPoista