tiistai 18. helmikuuta 2014

Karhunkierros?

Varasin äsken Rukalta hotellihuoneen ja samalla toukokuun Karhunkierros Trail Ultra (17.5) realisoitui päässäni. Tuntuu niin mahtavalta päästä taas maastoon kamppailemaan itseään vastaan ja kokemaan roppakaupalla Suomen luonnon antamia ainutlaatuisia elämyksiä. Enää vajaa kolme kuukautta ja pääsen oikeasti pohjoiseen. Melkein hävettää myöntää (ei mua oikeasti hävetä), että en ole koskaan ollut Oulua korkeammalla. Ei vaan ole tullut asiaa sinnepäin. Edellisessä elämässäni rämpiminen metsässä tai maisemien ihailu ei vaan kiinnostanut tippaakaan. Nyt en muuta tekisi. Liekö syynä uusien elämyksien hakeminen vai vanheneminen? En tiedä, mutta välillä Katri Helena kuulostaa ihan hyvältä.   

NUTS Karhunkierros Trail Ultralla juostava matka on 53km. Tuo kisareitti seuraa Suomen tunnetuinta vaellusreittiä Karhunkierrosta Oulangan luontokeskuksesta Rukalle. Siellä juoksijoita odottavat jyrkät nousut ja laskut sekä rakastamani (?) juurakot ja kivikot. Reitti on kuulemma erittäin vaativa ja siitä minä erityisesti pidän. Voisi tietysti kysyä, että miksi kiusata itseään? Miksi mennä pöpelikköön kärsimään? Siksi, että se on kivaa. Vaarojen maratonilla hoin kivikossa itselleni, että lehmienkin lypsäminen olisi helpompaa, mutta ei se oikeasti ole. En uskalla koskea lehmiin ja me ollaan sovittu lehmien kanssa, että ne eivät koske muhun. Sama juttu hevosten kanssa. Ja lampaiden. 


Eniron mukaan Vaasasta Rukalle on 567km ja autolla sinne menee 7h 41min. Arvioitu kilometrimäärä minulle on noin 620km ja ajoaika lähemmäksi 9h. Viimeksi Kolille mennessäni ajoin harhaan kolmesti, koska unohdin lukea ohjeita. Pysähdyin myös aika monesti kahville, syömään tai valokuvaamaan, koska maisemat olivat niin fantastiset eli kilometreihin lisätään fiilistelylisä.

Ainoa asia, joka minua hieman mietityttää on, että miksi tuota sanotaan Karhunkierrokseksi? Ei kai vaan...


       
Kolille mennessäni ajoin harhaan, koska innostun niin kovasti kyltistä, 
jossa luki tyttönimeni. Uskaltauduin ulos kuvaamaan, vaikka alueella oli hirvivaara.

Ps. 
Juoksutauko etenee muuten loistavasti! Olen kuumeessa, joten ei tee mieli juoksemaan ei. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti