maanantai 12. marraskuuta 2012

30 päivän haaste.


Tänään on lepopäivä lauantain kympin ja eilisen 19km kunniaksi. Lauantain kymppi oli peruslököttely vajaaseen tuntiin ja eilen Topi tuli onneksi vauhdittamaan viikon pitkistä polkupyörällä. Oli mukavaa saada vaihteeksi seuraa, vaikka tykkäänkin juosta myös ihan omien ajatuksieni ylhäisessä yksinäisyydessä. Topin kanssa tulivat luonnollisesti puheeksi liikkuminen ja etenkin tavoitteellisuus liikunnassa - onhan Topi Fustran pääkouluttaja Suomessa ja itse olen Fustra Personal Trainer.

Keskustelun seurauksena aloin miettimään omaa treenaustani. Tiedän, että lihaskuntoni on heikentynyt varsinkin yläkropasta ja jalkojeni liikkuvuus sekä kimmoisuus ovat varjot entisestä. Juoksuasennossa olisi paljon petrattavaa. Kuitenkin Fustran avulla olen pystynyt pitämään liikkuvuuteni jonkinlaisessa kunnossa ja samalla Fustra on tehnyt keskivartalostani vahvemman, jotta olen ylipäätänsä pystynyt juoksemaan pystyasennossa raskauden jäljiltä. Mutta voisin myös tehdä enemmän. Miksi tyydyn vain pitämään itseni juoksukunnossa, kun suunnitelmallisella oheisharjoittelulla voisin parantaa kehoni kykyä juosta entistä lujempaa? Voisin tehdä fyysisistä ominaisuuksistani huomattavasti parempia, jotta kroppani pystyisi ottamaan optimaallisemmin vastaan juoksun kasvavia vaatimuksia. Ja se "mulla ei ole aikaa" ei ole käypä lause, jos silmissä siintää veteraanien SM-kulta tulevina vuosina. Tuo koko lause on muutenkin ihan täyttä diipadaapaa. Kyse on asioiden priorisoinnista, eikä mistään ajanpuutteesta. Kyse on myös siitä, että rakennan itselleni luotettavan tukirungon, jolla voi juosta vielä vuosienkin päästä.

Teen siis itselleni hyvää. Seuraavat 30 päivää omistaudun juoksun ohella Fustra-metodille. Teen liikkuvuus- ja coreliikkeitä päivittäin ja kahdesti viikossa keskityn vartalon lihastasapainon parantamiseen. On mielenkiintoista nähdä, kuinka joka päiväinen Fustra-metodin harjoittaminen vaikuttaa omaan juoksemiseen. Ja tottakai raportoin tuloksista kirjallisesti sekä "ennen ja jälkeen"-kuvin.

Käy sivuilla www.worldofshape.fi ja vaasalaiset voivat käydä vilkaisemassa Wasa Sports Clubin sivuja www.wsc.fi, joilta löytyy lisätietoja Fustra Personal Trainer-palveluista.

 
Uskallatko itse ottaa haasteen vastaan?

Mukavaa viikkoa kaikille,
MiiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti