tiistai 25. joulukuuta 2012

Kadonneet konvehdit.


Kiitos Tampere, Vaasa kiittää. Vaikka joulu läheisten kanssa on sitä parasta, on silti kiva tulla kotiin. Kuppi kuumaa glögiä ja uusimpia uutisia omalta koneelta. Pojat kokoavat Kahvakuulalle Joulupukin tuomaa parkkitaloa ja Kuula juoksee ympäri keittiötä uusi leikkipuhelin korvalla. Välillä paukutetaan ksylofonia ja potkitaan joulun ehdotonta ykköslahjaa, Muumipalloa (joka oli vielä paketissa, kun ensimmäiset harjoituspotkut otettiin punaiset lahjanarut viuhuen). Oman elämänsä huippu-urheilija on tyytyväinen jouluun ja odottaa onnellisena arjen alkamista.

Joulun treenit menivät perjantain kympin jälkeen suunnitellusti, mikä oli sinänsä jo pienoinen joulun ihme. Lauantainen mattotreeni näytti seuraavalta:

2km 10km/h
2km 11km/h
2km 12km/h
2km 13km/h
2km 10km/h

Treeni ei ollut helppo, koska kyseessä oli ensimmäinen kovempi syketreeni sitten flunssan. Pari viikkoa sitten tuo harjoitus olisi ollut mukava repäisy, nyt tuskien taival. Sunnuntaina kävin juoksemassa ulkona pakkasessa 8km ja pitkän lenkin jätin suosiolla maanantaihin, koska Tampereelle oli luvattu silloin vähemmän pakkasta.

Jouluaatto alkoi riisipuurolla ja kahden tunnin odottelun jälkeen lähdin juoksemaan kohti Nokiaa. Parissa tunnissa sain kokoon tarvittavat 20km. Vaatetus oli jälleen kerran ihan passeli, mutta siitä huolimatta jalkani jäykistyivät pakkasessa ja juoksun elastisuus oli täysin kateissa. Tiet olivat lumihöttöä ja eipä tuosta lenkistä jäänyt mitään positiivista kerrottavaa. Paitsi se, että kaikesta huolimatta lähdin ylipäätänsä lenkille ja se, että juoksin sen pirun lenkin. Jihuu. Kun vihdoinkin pääsin naama punaisena, läpimärkänä ja jalat jäykkinä ovesta sisälle, kohtasin oven toisella puolella kymmenkunta läheistäni ykköset päällä vastaanottamassa joulua. Eipä siinä mitään. Oman elämänsä huippu-urheilija otti jäiset lenkkarit pois jaloista ja meni kuumaan suihkuun. Joulu sai odottaa vielä hetken. Ja kyllä. Jopa minua nolotti sekunnin murto-osan ajan.

Huomenna harjoitukset jatkuvat Vaasan keskustan Lady Linellä klo 12.30, kun pääsen pitkästä aikaa ohjaamaan jumppaa innokkaille kuntoilijoille. Valitettavasti he joutuvat ottamaan osavastuun tuosta Tampere - Vaasa automatkan aikana kadonneesta 350g suklaarasiasta, joka sisälsi sekä Da Capo- että Pätkis-konvehteja.  

    
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti