maanantai 13. lokakuuta 2014

Epäonnistu!

Elämässäni on varmasti ollut enemmän epäonnistumisia kuin onnistumisia, mutta ei se haittaa. En olisi nyt tässä, elämässä elämäni parasta aikaa, jos en olisi ottanut riskejä ja päästänyt irti vanhasta. En jaksa pelata varman päälle, en jaksa odottaa, että jotakin tapahtuu. Haluan tehdä asiat itse.

Hyvin harvoin olen jäänyt miettimään tai suremaan epäonnistumisia, vaan olen yrittänyt oppia niistä, ja siirtänyt nopeasti katseen tulevaan. Jokainen epäonnistuminen on vähentänyt entisestään pelkoa epäonnistua. Se, kun ei maata kaada ja loppujen lopuksi - mitä väliä.

Liikunta-alalla törmää jatkuvasti ihmisten pelkoihin. Osaanko? Pärjäänkö? Olenko huonoin? Monella on valtavan huonoja liikuntakokemuksia takanaan ja nämä kokemukset seuraavat pitkälle. Kuntosalille meno on vaikeaa, koska kaikki tuijottavat. Sama juttu jumppatunnilla. Mitä, jos en pysy jumpassa mukana? Olen aloittanut nyt kaksi aloittelijoiden juoksukoulua ja osa kiinnostuneista ei valitettavasti ole uskaltanut lähteä mukaan, koska pelkäävät olevansa liian huonossa juoksukunnossa. Juuri heille aloittelijoiden juoksukoulu on olemassa!

Arvatkaapas mitä:

Monet katsovat kunnioittaen aloittelijaa, joka ei pysy mukana jumpassa, mutta silti yrittää!
Moni kokeneempi kuntosalikävijä on todella otettu, jos aloittelija kysyy heiltä apua!
Tiedän myös kasan juoksijoita, joista jokainen nostaa peukun aloitteleville lenkkeilijöille!

Kannattaakin ennemmin miettiä, mikä niitä ihmisiä oikein vaivaa, jotka tuijottavat naureskellen aloittelijoita kuntosalilla tai vaikka ylipainoisia lenkkeilijöitä. Eiköhän se suuri tyyppivirhe ole näissä ihmisissä, ei suinkaan teissä rohkeissa aloittelijoissa.

Antakaa itsellenne mahdollisuus rohkeuteen.  

Jos haluatte aloittaa juoksemisen, koskaan ei ole liian myöhäistä. Laita lenkkarit jalkaan ja mene kotiovesta ulos. Kävele vartti ja juokse sen jälkeen muutama minuutti rauhallisesti. Niin rauhallisesti, että kävelisit itsesi ohitse. Muutaman minuutin jälkeen kävele jälleen jonkin aikaa. Juokse sitten uudestaan. Rauhallisesti. Annan itsesi nauttia rauhallisuudesta. Nyt ei ole kiire mihinkään. Tee juoksukävelyä vartin verran. Kävele sen jälkeen vielä vartti. Pidä huoli siitä, että syke ei nouse liian korkealle. Sinulla on koko ajan miellyttävä olo. Kotona voit kertoa käyneesi juoksulenkillä.

Kaikki ovat olleet joskus aloittelijoita.

Eikös huomenna ole hyvä päivä aloittaa lenkkeily?

Liikunnan iloa,
Miia
1 kommentti: