torstai 30. lokakuuta 2014

Mikki-hiiri merihädässä.

Tiistaina kävin uimassa ja jaksoin jo 350m vapaauintia putkeen. Jotenkin tuntui, että nyt tajusin hengittämisen paremmin, uin rauhallisemmin ja ehkä jalatkaan eivät roikkuneet niin painavina kohti altaan pohjaa. Tunnissa uin 2km, joten myös vauhti on hivenen parantunut, vaikka tyyli on kieltämättä vielä todellakin vapaa.

Uinnin jälkeen toinen korvani meni totaalijumiin. Ei auttanut yhdellä jalalla hyppiminen, ei korvan hakkaaminen tyynyyn, ei kämmenen imukupit, ei korvan ronkkiminen lukuisilla eri esineillä, ei korvatipat, ei korvasuihku, ei mikään. Seuraavan yön makasin sitten hereillä, koska korvassa tuntui ilkeä paine ja mikään asento ei tuntunut hyvältä. Asiaa ei myöskään helpottanut se, että keskiviikkona minun piti lähteä heti aamusta Tampereelle ja en millään ehtinyt jonottamaan Vaasan terveyskeskukseen. Kun vaiva oli todella ärsyttävä vielä tänäkin aamuna ja kuulo oli poissa, oli aika soittaa Koskiklinikalle. Sain onnekseni heti ajan ja puolen tunnin kuluttua molemmat korvani oli huuhdeltu auki. Monen vuoden vahat oli korvassa turvonneet veden ansiosta, ja koska en ollu käynyt veden alla vuosikausiin, ei siitä ollut ennen mitään vaivaa. Toisesta korvasta löytyi myös tulehdus.

Tuli siis kallis uintikerta. Olen nyt käynyt uimassa kolmesti ja rahaa on palanut reippaasti yli sata euroa välineisiin (uikkarit, uimalakki, uimalasit, korvatulpat), lääkkeisiin, lääkäriin ja sisäänpääsymaksuihin. Sitä paitsi sain niskani totaalijumiin, koska hypin pää vinossa yhdellä jalalla vuorokauden. Tänään siis maksoin myös hieronnasta.

Tätä harrastusta on aivan pakko jatkaa, koska tylsää tämä ei ainakaan näytä olevan. Sitä paitsi ultrajuoksu tuntuu tämän rinnalla ihan fiksulta harrastukselta.


  

4 kommenttia:

 1. Mulla uimalakki on helpottanut, ettei mene vettä korviin. Toivottavasti se auttaa suaki jatkossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi mulla oli jopa hiukset märät lakin alla. On tää vaikeaa :D

   Poista
 2. Mulla kävi samoin korvien kanssa kun aikanaan aloitin uintitreenit. Paitsi että vahatulpat eivät talttuneet edes huuhtelulla (ei kotona eikä terkkarilla useana peräkkäisenä päivänä), joten lopulta ne piti ronkkia pois helkutin pitkillä pinseteillä lääkärin vastaanotolla. :-D Ei kivaa. Sen jälkeen olen yrittänyt muistaa suihkuttaa silloin tällöin korviin Ceridal-öljyä, ettei pääse käymään moista äksidenttiä uudestaan.

  Siinä olen samaa mieltä, että uinni rinnalla ultrajuoksu ja oikeastaan aika moni muukin laji tuntuu ihan fiksulta harrastukselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kokemus, kun en edes tiennyt, että tuollaista voi olla :) Ei mennyt siis sullakaan aloitus ihan putkeen :D Saa nähdä, mitä huomenna käy, kun menen jälleen takomaan päätäni kaakeliin! Hyviä treenejä sinne!

   Poista