keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kauden aloitus.

Olen menossa reilun viikon kuluttua puhumaan yliopistolle siitä, kuinka yhdistää työ, opiskelu ja liikkuminen. Kun minua pyydettiin luennoimaan aiheesta, olin niin tyytyväinen. Aihe on lähellä sydäntäni ja suhtaudun aikatauluttamiseen kuin Rubikin kuutioon. Välillä suunnitelmia tehdään pitkälle tulevaisuuteen, välillä kausittain, viikoittain tai edellisenä iltana. Suunnitelmista suurin osa kaatuu, häviää, kompastuu tai unohtuu. Joskus ne etenevät yskien, joskus ne eivät etene ollenkaan. Uudet suunnitelmat luodaan salamannopeasti, kekseliäästi, aikatauluja huiputtaen. Ilman stressiä, ilman suorituspaineita, nauttien. Ja kaiken lopussa ei seiso pelkästään kiitos, vaan onnistunut treeni. 

Kuola suusta valuen istun nahkaisessa valtijattaren tuolissani silittäen kehräävää chihuahuaa. Ajatukset ovat jo tulevassa treenikaudessa, tulevissa suunnitelmissa ja aikataulutuksissa. Kuinka mahduttaa aikatauluihin niin paljon monipuolista treeniä, että selviän kevään NUTS Karhunkierrokselta (160km) maaliin? Pää pursuaa ideoita ja mieli on valmis syöksymään uuteen treenikauteen.

Mutta minä maltan vielä muutaman päivän, vaikka tekisi jo mieli kurvata maastojuoksukengissä nauttimaan syksyisestä luonnosta tutuille poluille. Eilisessä hieronnassa huomasin, että jalat tarvitsevat vielä lepoa. Polvissa tuntunut oireilu juontaa juurensa kireisiin takareisiin, loitontajiin, pakaraan, alaselässä jumissa olevaan hermoon. Tilanne korjaantuu helposti levolla, hieronnalla ja kevyellä lihaskuntotreenillä, joka aktivoi tukilihaksistoa. Olen antanut itselleni luvan juosta juoksukoululaisten kanssa jälleen sunnuntaina, joten arvaten lasken tunteja, mutta sen jälkeen tämä juoksemisen down-shiftaus jatkuu vielä koko lokakuun.

Toisaalta tuntuu mahtavalta tehdä jotain muuta, vaikka mieli lenkkipoluille jo vetääkin. Ensi viikolla kokeilen ainakin CrossFittiä ja menen sinne uimahalliin, jossa lupasin käydä jo viime vuonna. Ajattelin myös pitkästä aikaa käydä Bodystepissä, Bodyattackissä ja Spinningissä. Ohjelmaa siis riittää, mutta mikään ei ole mahtavampaa kuin liikunnasta nauttiminen. Paitsi jäinen piparkakkutaikina. Jep, sillä saralla kausi on jo aloitettu. 


Öjenin luontopolulta. 
4 kommenttia:

 1. Hei, milloin toi luento on? Saako sitä kuka vaan tulla kuuntelemaan vai onko esim. tietyllä kurssilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Suvi! Yliopistolla on joku hyvinvointi-viikko, joten mielestäni tämä on avoin kaikille :) Voin laittaa lähempänä tarkempaa aikaa ja paikkaa :)

   Poista
 2. Viisaasti kirjoitat ja koitan imeä itseeni tuota malttia. Kirjoitinkin omista polvioireista sinulle... Vaarojen jälkeen ovat olleet melko oireettomat. Eilen kuitenkin parin tunnin metsähölköttelyn lopussa tuli taas polviin tuntemuksia. Tiedän, että nyt pitäisi levätä ja satsata kehonhuoltoon, todennäköisesti itselläkin jumeista kyse, mutta miksi se on niin pirun vaikeaa toteuttaa käytännössä??

  Kiva, että alat päivittelemään blogia tiuhemmin! Innolla mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet mukana :D

   Itse yritän ajatella, että tämä paussi / jäähdyttely on kuitenkin lyhyt aika ja sitten kroppa taas jaksaa. Toissa vuosi meni PF.än kanssa juosta-ei juosta- juosta-ei juosta ja en jaksa sitä enää yhtään. Sen takia parantelen nämä vammat heti, jotta pääsee sitten juoksemaan urakalla. Tsemppiä sinne ja sitä kuuluisaa malttia :D

   Poista