keskiviikko 21. elokuuta 2013

Dägerträsk.

Tänään ohjelmassa oli Dägerträsk-nimisen järven kiertäminen. Olen etsinyt reittiä tuolle järvelle KOKO kesän, mutta se on pysynyt mystisesti piilossa. Olin jo luovuttanut, kunnes keksin aivan loistavan idean! Voinhan aina kysyä tietä sinne. Tiedän. Välillä itsekin ihmettelen nerokkuuttani. 

Polku järven ympäri lähtee Hongikontien päästä Västervikistä. Alkuosasta reittiä on karsittu aluskasvillisuutta ja puita, jotka sitten on jostain syystä (?) jätetty polun päälle maatumaan. Ne haittaavat kulkemista todella paljon, mutta jonkin matkan kuluttua alkaa aivan ihastuttava metsäpolku. 


Polun varrella on useita eväsretkipaikkoja, joten suosittelen lämpimästi järven kiertoa makkaroiden kera. Välillä polku hieman katosi, mutta kun pitää tämän kauniin järven näköpiirissä, ei voi eksyä. 


Tämän pienemmäksi polku ei mennyt, joten juoksemiseen reitti oli loistava.


Ei kuitenkaan kannata syödä liian montaa makkaraa!

Reitti järven ympäri oli n.3km. Kaiken kaikkiaan juoksin reilun 10km ja aikaa hurahti reipas tunti. Olipas kivaa!


2 kommenttia:

  1. Dägerträskin alue on käsittääkseni jonkin sortin luonnonsuojelualue. Tälläisellä alueella tehtävät metsänhoidot tulisi tehdä niin, että alueen polut jäävät ennalleen, tarvittaessa puhdistaa metsähoidon jälkeen. Siellä polulla olevat puut todellakin raivostuttavat. Hieno paikka todellakin!

    VastaaPoista
  2. Samaa ihmettelen Hannu! Luulisi, että homma vietäisiin loppuun, kun on kerran aloitettukin.

    VastaaPoista