sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ympäri, ympäri.

Eilen oli hieno päivä. Monet juoksututut ylittivät itsensä Helsinki City Maratonilla ja sosiaalinen media täyttyi iloisista juoksutarinoista. Toiset tekivät ennätyksensä, toiset nauttivat tunnelmasta ilman aikatavoitteita. Niin tai näin, juoksusta on moneksi - monelle.

Tärkeää, etenkin aloittelijoille, on huomata se tosiasia, että sinä itse olet kovin vastustajasi. Vertailu toisiin on turhaa. Sijoitukset kilpailussa on toisarvoinen asia, jos olet voittanut itsesi.

Eilen oli myös kantapään kokeilupäivä. Kestääkö jalka kovempaa menoa ja kuinka kauan. Viikko sitten jalka jaksoi 7km 32 minuuttiin ja sitten oli pakko hidastaa. Koko viikon olen tehnyt peruskestävyyttä eli olen ottanut varman päälle. Halusin jättää suosiolla vauhdit lauantaille. Eilen sitten pystyin juoksemaan asfaltilla kympin 48minuuttiin, mutta valitettavasti se oli jalalle ihan maksimisuoritus. Asfalttikisat on siis tälle vuodelle juostu. Nyt pysytellään poissa asfaltilta ja parannellaan jalkaa. 

Tuo plantaarifaskiitti on siis jo ohittanut akuutin vaiheen, mutta mm. kova juoksu houkuttelee sen esille. Olen nyt saanut asiantuntijoilta pari vinkkiä ja niitä kokeillaan ensi viikolla. Raportoin niistä kyllä, koska tiedän, että teissä lukijoissa on samasta vaivasta kärsiviä. 

Tänään juoksin 2h. Tavoite oli totutella erilaisilla alustoilla uusiin kenkiin ja parantaa ketteryyttä. Eteenpäin pääsin vaatimattomat 16km, mutta maastot olivat välillä "hieman" hankalia.


Tämä on varmaan lempialustani. Leveä polku, jossa pehmeä juosta. 


Meidän alueelle rakennetaan paljon omakotitaloja, joten uudet tiet ovat tämän näköisiä. Näitä teitä on siistiä juosta päästä päähän. 


Välillä oli sitten vähän pienempää polkua.


Ja välillä oli vielä pienempää polkua.


Gerbyn kuntoradalla oli hiljaista. Kannattaa muuten vilkaista välillä pois radalta. Kaikki nuo polut ovat ihan tämän radan vieressä. 
Olin varmasti mielenkiintoinen näky, kun sinkoilin näitä keskeneräisiä teitä edestakaisin.


Tässä oli kiva juosta ympäri ja ympäri ja ympäri ja ympäri ja ympäri...Ja kaikki tämä 2km:n säteellä kodista. Miten niin on tylsää tehdä pitkiä lenkkejä?

Jalat kyllä väsähtivät totaalisesti, mutta mitä väliä. Kengät olivat aivan mahtavat! Vaarojen maratonilla pitäisi sitten juosta 6h. Siitä tulee kyllä niin kamalan siistiä! 


Pakko tilata toisen väriset kompressiosäärystimet maastokenkien kanssa. Nuo värit yhdessä pelottaa karhutkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti