lauantai 24. elokuuta 2013

Läpimurto parisuhdekeskusteluissa.

Uskon, että olen tehnyt läpimurron. Uskon, että olen löytänyt toimivan keinon kommunikoida vastakkaisen sukupuolen kanssa. Miten olenkin yrittänyt keskustella, kehottaa, hoputtaa päätöksiä ja odottanut sitä miehistä mielipidettä. Turhaan. Vihjailuista luovuin jo vuosia sitten. Niin naiivi yli kolmekymppinen nainen ei saa, eikä voi, olla.

Kasvatusoppaissa aina neuvotaan, että aikuinen ei saa mennä lapsen tasolle kasvatustilanteissa, vaan pitäisi pysyä vastuullisena aikuisena.  Esimerkiksi valintatilanteissa lapselle saa antaa maksimissaan kaksi vaihtoehtoa, jotta se söpön ilmeen takana piileksivä mielivaltainen yksinvaltias pysyisi edes jotenkin potkupuvussaan. 

Eilen päätin sitten kokeilla uutta keskustelutekniikkaani. Päätin laskeutua lapsen tasolle ja jos se ei toimi, laskeutuisin älyllisesti vieläkin alemmaksi. Ei turhia vaihtoehtoja, ei turhia sanoja. En kysele lupia, en mielipiteitä. Lyhyesti, koruttomasti, tunteettomasti.

Illalla istuttiin Mörököllin kanssa jälleen romanttisesti vierekkäin sohvalla, älypuhelimet tiukasti netissä. Jännittyneenä uuden taktikkani tehosta päätin aloittaa keskustelun ensi vuoden kohteesta. Kohteella tarkoitan tottakai sitä koko kauden päätapahtumaa, maratonia, jossa 3.25 menee rikki. Tapahtumaa, johon tähtään 30 viikkoa kestävällä harjoitusohjelmalla. Tapahtumaa, jolle häviää kaikki muu universumin toiminta hetkellisesti.

Oli aika.

"Praha vai Kööpenhamina?", kysyin. 
Hiljaisuus.
"Praha vai Kööpenhamina?", kysyin uudelleen.
Hiljaisuus. Oli aika luopua vaihtoehdoista ja vajota muutama taso alemmas.
"Eli Praha", totesin.

Muutaman minuutin kuluttua vierestäni kuului jopa hieman innostuneen kuuloinen "en olekaan koskaan käynyt Prahassa". Mörökölli on parasta viihdettä heti C.S.I. Miamin Horatio Cainen ja Absolute Fabulousin Patsy Stonen jälkeen.


Tänään juoksin aamulla töihin reilut 7km ja kokeilin samalla uutta juoksureppuani. Reppu toimi hyvin ja raikkaassa ilmassa oli fantastista juosta. Aikomuksena on tulevaisuudessa juosta töihin muutaman kerran viikossa, koska se on kivaa. Ei sen kummempaa. 


Huomenna haluaisin lähteä aamusta pitkälle lenkille (2-3h) johonkin pusikkoon. Reittiehdotuksia ja lenkkiseuraa otetaan vastaan?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti