maanantai 4. maaliskuuta 2013

Nakke Nakuttaja-treeni.


Flunssan jälkeen on aina todella vaikeaa päästä jälleen vauhtiin. Ensimmäiset lenkit kroppa on ihan pihalla ja palautuminen on tavallista heikompaa. Nyt olen juossut flunssan jälkeen viikon ja alan olemaan lähellä normaalia tasoa.

Eilen kävin nakuttamassa Nakke Nakuttaja-harjoituksen. Siinä nokitetaan aina edellistä nopeutta ja näin saadaan aikaan mielenkiintoinen tempoharjoitus, jossa kroppa ei pääse helpolla:

1km @ 10km/h
1km @ 12km/h
1km @ 11km/h 
1km @ 13km/h
1km @ 12km/h
1km @ 14km/h
1km @ 13km/h

Heti perään tein vielä 500 metrin vetoja palautuksilla:
0,5km @ 15km/h
0,5km @ 10km/h   
0,5km @ 15km/h
0,5km @ 10km/h
0,5km @ 15km/h
0,5km @ 10km/h

Aikaa kului 49.40 ja matkaa tuli yhteensä 10km. Kiva treeni ja ensimmäiseksi kovaksi treeniksi flunssan jälkeen yksinkertaisesti raskas. Mutta ei haittaa, ensi viikolla on jo varmasti helpompaa ja kohta juoksen vielä kovempaa!

Tuo eilinen harjoitus päättyi klo 17.30 ja seuraavan harjoituksen aika olikin jo tänä aamuna klo 08. Ei ollut parhaat mahdolliset lähtökohdat tämän päivän treenille, mutta minkäs teet. Silloin on juostava, kun on mahdollisuus juosta. Jos sitä lähtee etsimään "sitä optimaalisinta harjoitteluaikaa", en varmaan juoksisi kuin pari lenkkiä viikossa. Tein nimittäin viime viikolla päätöksen, että en pidä enää lepopäiviä. Elämä kyllä tuo tullessaan lepopäiviä ihan tarpeeksi viikkotasollakin.

Tänään siis hölkkäilin 18km. Se oli ensimmäinen pidempi lenkki flunssan jälkeen. Sitä kyllä tiesi juosseensa 28km vajaaseen vuorokauteen. Mutta ei haittaa. Tylsää tämä olisi, jos aina olisi helppoa. Sitä saa voittaja-fiiliksen päivittäin, kun ylittää itsensä ja piiskaa kroppansa väsymyksen läpi.

Koska on seuraava juoksukisa? En tiedä vieläkään. Ajattelin huijata kroppaa ja tehdä päätöksen seuraavasta kisasta vasta joitakin päiviä ennen kisaa. Silloin en ehdi sairastua ja pääsen juoksemaan. Voi, pääsen juoksemaan! On se kyllä niin mahtavaa!  


1 kommentti:

  1. Insipiroivaa luettavaa nää sun treenit! Mulla on samat tavoitteet, eli mara alle 3.30. Mulla tosin harjoittelu on hieman lepsumpaa, ehkä pitää jossakin vaiheessa kiristää, kun lepopäiviäkin mahtuu kuukauteen useita. :D Toivottavasti molemmat päästään tavoitteeseemme!

    VastaaPoista