maanantai 25. helmikuuta 2013

Järkipuhetta.


Aurinko paistaa Vaasassa ja studion ikkunasta näkyy sinistä taivasta. Se riittää. Enää ei harmita, että päätin olla juoksematta lauantaina Botniahallissa. Viime kuukausien sairaskertomukseni on kuitenkin niin jännittävää luettavaa, että nyt on pakko yrittää olla fiksu.

Tottakai tämä päätös kuitenkin harmitti. Tämä kuukausi on tähdätty tähän juoksuun. Kun aamuisin on tehnyt mieli jäädä treenin sijasta nukkumaan, on juuri tämä juoksu toiminut herätyskellona. Kun on halunnut kesken harjoituksen väsyneenä hidastaa tahtia, on tämän juoksun ajattelu auttanut jaksamaan ja lisäämään tahtia. Tiedän, että tulee uusia juoksuja ja tämä juoksu ei edes ollut alunperin kisakalenterissani. Silti.

Mielestäni sen tuleekin harmittaa. Mielestäni myös jokaisen väliin jääneen treenin tulee harmittaa. Ei niiden takia kannata itkua vääntää tai päiväänsä pilata, mutta eikö se jo kerro asenteesta jotakin? Tavoitteet ei täyty haaveilemalla siitä treenistä, vaan treenaamalla.

Huomenna pääsen juoksemaan. Tänään availen paikkoja kuumeen jäljiltä. Jos sairastaminen nostaa kuumetta, nostaa se myös motivaatiota. Tämä viikko vielä totutellaan vauhtiin ja ensi viikolla laitetaan treenit isolla askeleella käyntiin. Lupasin myös itselleni olla entistä tarkempi välipalojen kanssa, joten teen treenikassistani myös välipala-automaatin. Että multa voi sitten ostaa, jos unohdit omasi!

 Hyvää maanantaita kaikille!
   


2 kommenttia:

  1. Harmi homma, mutta järkevä päätös. Ja totta on, että jokainen väliin jäänyt treeni tai kisa harmittaa. Kyllä täälläkin harmittaa niin, kun koko alkuvuosi on ollut niin repaleinen. Tammikuussa viikon tauko flunssan takia, helmikuussa 1,5 viikkoa taukoa lonkan takia. Mutta periksi ei anneta ja asenne säilyy kohti tavoitetta, mikä on siellä jossain... :)

    VastaaPoista
  2. Näin teemme :) Ja kyllä se meillä molemmilla on kuitenkin nousujohteinen kehitys verrattuna viime kesään, vaikka näin harjoituskaudella vähän kontataankin :) Tsemppiä ja mukavaa treenitiistaita!

    VastaaPoista