maanantai 11. helmikuuta 2013

Motivaatiosta.


Helppohan sun on, kun oot Personal Trainer. Helppohan sun on, kun oot töissä kuntosalilla. Helppohan sun on, kun oot nuori. Helppohan sun on, kun oot hyvässä kunnossa.

Arvatkaas mitä?

Vaikka olen PT, töissä kuntosalilla, nuori ja hyvässä kunnossa, teen sen DUUNIN ihan itse. En minä sitä hyvää kuntoa ole saanut joululahjaksi. Ei Personal Trainer-koulutus anna mitään lisäpisteitä väsymykseen tai niihin hetkiin, kun ei jaksaisi millään lähteä juoksemaan. Ja se nuoruus, huoh. Viime vuoden veteraanien SM-maratonin miehet 75v-sarjan voittajan tulos oli 3.44. Kolme minuuttia parempi kuin tämän hetkinen ennätykseni. Aikataulullisesti tottakai työskentely kuntosalilla helpottaa, koska sinne voi jäädä treenaamaan töiden jälkeen omalla ajallaan (siis omalla ajallaan), mutta kyllä ne lenkkitossut voi tietääkseni vetää jalkaan ihan missä vaan ennen tai jälkeen työpäivän, lapsien harrastuksien aikana tai vaikka työmatkalla Saksassa.

Älkää selitelkö. En jaksa kuunnella.

Kyse on prioriteeteistä. Minkä valinnan teet. Kuinka vapaa-aikasi käytät. Jos haluat mielummin katsella lapsesi treenejä kentän laidalla neljästi viikossa, katsele vaan. Mutta älä väitä, että et pääse lenkille. Jos haluat aamulla nukkua pitkään ja mennä sitten töihin, älä väitä, että et pysty treenaamaan aamuisin. Illalla pääsee kuitenkin monesti aikaisemmin nukkumaan. Yksi aikainen aamu viikossa ei kaada ketään suohon. Jos et jaksa enää töiden jälkeen lähteä treenaamaan, älä sitten lähde, mutta älä väitä ettet pääse. Ehkä jaksaisit mennä iltaisin treenaamaan, jos sinulla olisi parempi kunto.Tietääkseni ulko-oven saa aina auki ja sinne ei ole pitkä matka.

Kyse on prioriteeteistä. Mitä sinä haluat? Mitä sinä olet valmis tekemään oman hyvinvointisi eteen? Loppujen lopuksi se on ihan sama mulle, jos makaat sohvalla. Mutta älkää selitelkö. En jaksa kuunnella.

Tänään tein salilla puolisen tuntia Fustraa ja juoksin 22,5km kahteen tuntiin. Muutenkin oli hyvä päivä eli hiihdon aiheuttama tuska lonkankoukistajissa alkaa väistymään. Nyt tekemään Fustran keskivartalotreeniä ja venyttelemään. Priorisoin siis hyvinvointini siivoamisen tieltä. Tekosyitä voi siis käyttää molempiin suuntiin.

Reipasta viikkoa ihmiset,
Miia     

7 kommenttia:

 1. Kuulen itse paljon samaa sen vuoksi, että joku ulkopuolinen on suunnitellut ohjelmani. Odotan päivää, jolloin PT myös tekee ne puolestani! ;) Hyvä kirjoitus.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä. Itsellänikin on haasteita löytää lenkkirakoja. Niinpä käyn aika usein ennen aamuvuoroa (alkaa klo.7) n.8-12km lenkuran hölkkäileen. Ompahan siinä sitten pohojaa päivälle. Herään klo.4, tiellä olen viimeistään klo.4.45. Motivaatio kysymys.

  Joskus, kun on vapaata ja vaimo menee töihin niin saatan uhrautua ylös jopa vielä aikaisemmin ja hutasta vaikka pitkiksen. Kuitenkin vastuuta myös alle kouluikäisestä tytöstä, joten sekin asettaa ravaamaan ajoin omituisiin aikoihin. Kylähullun maine on taattu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, motivaatio/prioriteettikysymys. Siinä on pakko pitää lajista, kun heräät neljältä :) Aika mahtavaa!

   Poista
 3. Aargh, niin totta. En ole mitenkään erityisen paljon tekosyiden ystävä (paitsi oman pääni sisällä mitä tulee aika ajoin omaan opiskeluun), ja mua sieppaa äärimmäisen paljon, kun ihmiset laittaa tavallaan mun syyksi oman saamattomuutensa ja kyvyttömyytensä sitoutua johonkin.

  "Helppohan sun on puhuu laihduttamisesta ku oot tollane luuviulu" "helppohan sun on puhuu oikeinsyömisestä ku oot ite tollanen" "helppohan sun on.."

  No totta helvetissä.

  Aina välillä mietin, että haluanko oikeasti tehdä tulevalla alallani yhtään töitä, sillä en tiedä kuinka hyvin pystyisin pitämään mölyt mahassani, jos kerta toisensa jälkeen joku vaan ryssii ja vierittää syyt kaikkien muiden niskoille.

  Saan ihottumaa ihmisistä, jotka eivät voi ottaa vastuuta omista tekemisistään.

  Ei mulla muuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susta tulee Jemmi oikein hyvä tulevalla alallasi ja suoraa puhetta kaivataan sillekin sektorille :)

   Poista
 4. Hyvä kirjoitus. Äsken olisi tullut telkkarista lähes lempi ohjelmani Master Chef. En ollut makaamassa sohvalla sen ääressä, koska priorisoin tunnin hiihtolenkin sen edelle.
  Elämä on valintoja täynnä, jokainen tehkööt tyylillään ja niin kuin hyväksi tuntee.

  VastaaPoista